NiKEL vlažilni izdelki vsebujejo rastlinske ceramide v isti obliki kot se nahajajo v naši koži in tako preprečujejo izgubo vlage iz globjih slojev kože. V zelo kratkem času obnovijo površinski zaščitni sloj. Ustvarjajo "hranilnike" vlage v celicah kože in ji tako dajejo polnost in prožnost.

 
Pri dehidrirani koži je najpomebnejša naloga obnoviti hidrolipidno bariero kože (epiderma), zato da se kožo zaščiti pred transepidermalno izgubo vode (tista voda, ki z difuzijo prispe na površino kože).

Olja ( svetlin, pasijonka, jojoba, sončnica ) in hidratantne kreme, bogate s ceramidi ( fosfolipidi in sfingolipidi, pridobljeni iz rastlinskih olj ) v zelo kratkem času obnovijo poškodovano hidolipidno bariero stratum corneum in v globokih slojih kože ustvarjajo hranilnike vlage, kar z drugimi tretmaji ni mogoče.
 
Ceramidi ( fosfolipidi, sfingolipidi ) so specifična skupina lipidov v roženem sloju kože (stratum corneum). So najpomembnejši strukturni element naravne zaščite bariere epidermisa. Epidermis ali vrhnjica je nenehno obnavljajoči, luščoči epitelij in je najtanša plast kože. Z izgubo maščobe v površinskem delu kože prihaja do sprememb na ceramidih: povečano luščenje površinskega sloja (deskvamacija korneocitov), kar privede do visoke transepidermalne izgube vlage (voda, ki z difuzijo prispe na površino kože – bolj je zaščitna bariera ohranjena, manjša je izguba vlage). Koža postane suha, neprijetno zategnjena in občutljiva. Zaradi tega je pomembno pri dehidrirani koži najprej obnoviti hidrolipidno bariero epiderme. Dokazano je, da  lokalen nanos ceramidov (sfingolipidi, fosfolipidi pridobljeni iz rastlinskih olj), ki se nahajajo v memebranski aktivni strukturi, v zelo kratkem času obnovi poškodovano hidrolipidno bariero stratum cormeum. Samo sfingolipidi in fosfolipidi prenašajo hranljive snovi v celice kože in v njenih najglobjih slojih ustvarjajo “hranilnike” vlage, kar z drugimi tretmaji ni mogoče. 
 
Primerjava izdelkov (0)
Razvrsti po:
Prikaži:
Bogata hidratantna krema s smiljem
  PAKIRANJE: 50 ml               &n..
21,96€
Brez DDV: 18,00€
Hidratantna krema s pomarančo
PAKIRANJE: 50 ml    Če je vaša koža površinsko suha, neprijetno z..
21,96€
Brez DDV: 18,00€
Nikelhidris intenzivna hidratantna krema
PAKIRANJE: 50 ml    INTENZIVNA NEGA Zelo bogata hidratantna krema z maksimal..
56,12€
Brez DDV: 46,00€
Hidratantna rožna krema
PAKIRANJE: 50 ml   Ta izredna krema za lepoto in mladost vaše kože vsebuje tr..
23,79€
Brez DDV: 19,50€